Geroosterde aardappelpartjes
Ingrediënten
• 1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend (bijvoorbeeld: Bergerac, Toronto, Siena)
• knoflooktenen
• 3 takjes biologische rozemarijn
• olijfolie
• eventueel 2 tl grof zeezout
Bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappelen in partjes van 1 1/2 cm. Haal de tenen van de bol knoflook los, maar pel ze niet.
Verdeel de aardappelpartjes en de knoflooktenen over de bakplaat. Ris boven de aardappelen de naaldjes van de takjes rozemarijn en besprenkel het geheel met de olijfolie. Schep de aardappelen om. Bestrooi met het zeezout.
Rooster de aardappelpartjes en de knoflook in 40-45 minuten goudbruin en gaar in de oven. Schep ze na 20 minuten een keer om.
Verdeel de aardappelpartjes en de knoflook over een schaal. Laat iedereen zelf de gepofte knoflook uit de teentjes knijpen om bij de aardappeltjes te serveren.
Variatietips
Kids-tip: aardappeltjes zonder rozemarijn en knoflook.
Serveertip: geroosterde kip en gemengde groenten.